Afghaanse bruiloften

afghan-henna

Afghaanse bruiloften: Een cultureel spektakel dat de status en pracht van de Afghanen weerspiegelt.

Bruiloften vormen een essentieel onderdeel van de Afghaanse cultuur, waarbij status en aanzien een grote rol spelen. Er wordt veel aandacht besteed aan deze speciale gelegenheid, waarbij aanzienlijke bedragen worden uitgegeven om het evenement tot in de puntjes te verzorgen.

Een dag voor de bruiloft vindt de ‘hennadag’ plaats, meestal exclusief voor familieleden en naaste kennissen.

Huwelijksdag

Op de huwelijksdag wacht de bruid, vergezeld door haar familie en vrienden, vol verwachting op de komst van de bruidegom. De auto, vaak versierd met rozen en linten, is een pronkstuk op zich en wordt bij voorkeur gekozen uit een luxe merk of zelfs een limousine.

Deze bijzondere dag begint meestal om 18.00 uur en duurt tot 2.00 uur ’s nachts. Vanwege de zomerseizoenen, waarin familieleden uit Afghanistan vaak vakantie hebben, worden de meeste bruiloften in deze periode gehouden.

De locatie moet ruim zijn, omdat er meestal veel gasten worden uitgenodigd, maar vaak ook onuitgenodigde gasten aanwezig zijn. De dansvloer en decoraties zijn van groot belang om de juiste sfeer te creëren. Een zanger is altijd aanwezig om het feest op gang te brengen met livemuziek.

 

afghaanse-bruiloft
afghaanse-bruiloft1
afghan-wedding
afghan-henna
De bruid 

De Afghaanse bruid draagt een prachtige, felgekleurde sluier met veel details, terwijl de bruidegom een lang pak draagt. Gasten kleden zich vaak in dure kleding met prachtige sieraden.

Het aanstaande bruidspaar neemt plaats op een rijkelijk versierde bank en het feest kan beginnen. Een Afghaanse bruiloft staat bol van muziek en overvloedig eten. Een bijzondere traditie genaamd “de spiegel en koran” wordt gevolgd, waarbij een sjaal over het hoofd van het bruidspaar wordt geplaatst. Op de tafel voor hen ligt een Koran met een spiegel, bedekt met een doek. Onder de sjaal verwijdert het bruidspaar de doek van de spiegel en aanschouwen ze zichzelf voor het eerst als een getrouwd stel.

Het bruidspaar heeft de eer om als eerste te eten. Een prachtig gedecoreerd buffet biedt de gasten een keuze uit traditionele Afghaanse gerechten. Na de maaltijd snijdt het bruidspaar de taart aan.

Het einde van het feest wordt traditioneel afgesloten met een dans. Bij het afscheid nemen van de gasten staan het bruidspaar en hun familie bij de uitgang. De bruid ontvangt dan een groen lint om haar middel, dat haar maagdelijkheid symboliseert. Dit moment gaat gepaard met veel tranen van de bruid en haar familie.

Afghaanse bruiloften

Enigma Fotografie

Met mijn camera in de hand ga ik op zoek naar de verborgen details, de onverwachte emoties en de pure spontaniteit die elk moment uniek maken. Of het nu gaat om het vangen van de gelukzalige sfeer op een bruiloft, het vastleggen van de oprechte lach van een kind, of het documenteren van een bruisend evenement, ik leg graag de essentie van het moment vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + achttien =

Schuiven naar boven